CENTRUL CIVIC al CHIȘINĂULUI – cinema în aer liber, extensie

IMG_9194_web

CENTRUL CIVIC al CHIȘINĂULUI – cinema în aer liber

În august 2012 cîteva colective de arhitecți, sociologi și artiști din Cehia, Georgia, Moldova și Romănia au intervenit pe lăngă Apartamentul Deschis din str. București 68 din Chișinău, prin a extinde spațiul Apartamentului și a amplasa o platformă ce urma să ofere noi funcționalități scuarului B68, cum ar fi un cinema în aer liber, piață, teren sportiv sau colțul cetățeanului. Acest lucru s-a petrecut în cadrul proiectului SPACES (zone publice durabile pentru cultură în țările din est: http://chisineu.wordpress.com/proiecte/centrul-civic-cinema/). Intervenția avea și scopul transformării scuarului public din str. București 68, devenit între timp o parcare ilegală, într-un spațiu pietonal și prietenos trecătorilor, fapt care a deranjat administrația blocului în care se află Direcția Cultură a Municipiului Chișinău, care, se pare, intenționează să readucă mașinile în scuar. Astfel, se produce o disensiune în viziuni asupra funcționalității acestui scuar și rolului său public.

Vă invităm sa comentați acest fapt, iar celor interesați am putea oferi mai multe informații despre proiectul CHIOȘC și activităților din cadrul acestuia, cum ar fi acțiunea “Putere Florilor” de Jarek Sedlak [CZ]: http://chiosc.oberliht.com/2011/05/09/putere-florilor-power-to-flowers/.

Găsiți o relatare și pe site-ul studioBASAR: http://www.studiobasar.ro/?p=4271

Totodată o să vă ținem la curent cu evoluția situației din scuarul B68, si sperăm să găsim un sprijin în unii din voi privind dezvoltarea acestui proiect.

Vă mulțumim.

Programul CENTRUL CIVIC al CHIȘINĂULUI – cinema în aer liber este organizat în cadrul proiectului SPACES al Uniunii Europene. Proiectul SPACES este finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Cultural al Parteneriatului Estic.

EuroEastCulture_SPACES_web2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: